Resit oh resit !

Share/Bookmark

Dictionary ima-bloomwood :-
Shopaholic ialah orang yang berjaya membeli minimum 1 barang dari mana-mana kedai dan mempunyai muka yang teruja selepas mendapat barang yang dibeli ! (Walaupun, die hanya membeli jambu seringgit kat kedai mamak, itu pun shopaholic jugak )


Biasanya, setiap kali membeli , saye akan menyimpan resit di dalam handbag. Err..bukan simpan, tapi sepuk. ha ha. Beli barang, sepuk. sepuk. sepuk. selit sane. selit sini. Hihi. Akibatnya, handbag dah macam tong sampah. ha ha...

Eh, resit yang panjang tu berguna tau ! Kalau tiba-tiba nak salin notes pastu tak de kertas nota, bolehla tulis kat belakang resit. no telefon, alamat, barang nak beli, list to do,. macam-macam boleh dibuat...yang penting kene kreatip !! uit,tapi jangan digulung-gulung pastu buat korek gigi pulak..

Saye macam ada habit, sejak Form 1 ( 13 tahun ), saye simpan semua resit belian saye..walaupun beli pembaris 30 sen kat Ko-op sekolah. :) Menariknya, saya masih simpan semua itu sehingga hari ini. Dari umur 13 hingga sekarang ( suku abad- weii ima dah tue )..resit itu terSEPUK jugak dalam plastik yang dah bertukar ganti. dari kecik, sekarang dah besar dan gemuk. aaaaaaaaaaaa...!!

Mase saye umur 17 tahun, saye ada kira jumlah yang tercatat kat resit tu.. beribu ringgit lah jugak.. hai..tak tau lah time tu bangga ke menyesal. wakakaka...

Bila dah makin tua, saye menambah lagi koleksi resit. tapi banyaknye dah dibuang. saye ngeri nak simpan dan kire...hahaha..banyak sangat !!!! jadi simpan mane yang patut je. :P ( konon2 nak tipu diri sendiri - eh, mana ada aku boros ..! hahaha )

Lejar duit ? akaun tiap2 bulan ? senarai expenses ? ape tuuuh ??? ok,saya tak berani untuk ada 1 pun benda alah tu..

larrriiiiii ~~~~~~!!!! :P

Related Posts by Categories



0 comments:

Post a Comment

Find us on Google+