Lelaki Handsome vs Lelaki Tak Handsome

(Copy dari blog lain, tapi rasanya aku pernah baca kat majalah Ujang/Apo? )


Kalau lelaki handsome tolong bawak barang
Perempuan akan cakap: so sweeeeetttt
kalau lelaki tak handsome tolong bawak barang
Perempuan akan cakap: mengade-ngade!

Kalau lelaki handsome suka sms
Perempuan akan cakap: oh, prihatinnya
kalau lelaki tak handsome suka sms
Perempuan akan cakap: eiii.. annoying la

Kalau lelaki handsome puji dia cantik
Perempuan akan cakap: terima kasih, handsome!
kalau lelaki tak handsome puji dia cantik
Perempuan akan cakap: terima kasih (tak malu, nak ngorat aku)

Kalau lelaki handsome buat sesuatu yang pelik
Perempuan akan cakap: kelakar...sungguh ku tergoda !!!
kalau lelaki tak handsome buat sesuatu yang pelik
Perempuan akan cakap: ni otak betul ke tak ni?

Kalau lelaki handsome mulut becok
Perempuan akan cakap: waaah... peramahnya
kalau lelaki tak handsome mulut becok
Perempuan akan cakap: ni mesti dah takde modal lain nak mengayat

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: wow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

Kalau lelaki handsome belanja makan
Perempuan akan cakap: sangat pemurah... mesti berduit
kalau lelaki tak handsome belanja makan
Perempuan akan cakap: cukup ke duit tu

Kalau lelaki handsome bagi hadiah
Perempuan akan cakap: kan kusimpan sepanjang hayat... oh!
kalau lelaki tak handsome bagi hadiah
Perempuan akan cakap: kalau aku buang agak2 kecik hati tak?

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: memang padan pun...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

Sekadar bahan selingan untuk hiburan kita bersama. Jangan ambil serius, dan ingat: rupa yang indah akan pudar ditelan masa, yang muda akan tua, yang licin akan berkedut jua.

Related Posts by Categories



2 comments:

Post a Comment

Find us on Google+